Published On: Ned, ožu. 12th, 2017

Dodik: Problem je nezakonito predstavljanje BiH u procesu revizije presude

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kako ishod revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije “nije dolazio u pitanje, ali da je problem nastao kada je netko pokušao nezakonito predstavljati BiH u tom procesu”.

Predsjednik Srpske istaknuo je kako je odbijanje revizije  tužbe po tužbi BiH “bilo očekivano, jer Sakib Softić nije imao legitimitet zastupati BiH pred tim sudom”.

Netko je, kaže, ipak, odlučio igrati  tu igru.

“Očigledno da se može smatrati da su to oni koji na zajedničkom nivou čine vlast. Oni su se dosad hvalili svojim dobrim odnosima i saradnjom. Sada vidimo da svazko pokušava da iz toga izvuče neki maksimum”, tvrdi Dodik.

Navodi  kako je od početka bilo jasno da revizija nema šanse za uspjeh.

“U suštini, znali smo od početka, što je bila i moja prva izjava, da je to besmisleno i da nema nikakve šanse za uspjeh. Ali je očigledno da je poprimilo određenu medijsku pažnju. Ta revizija uopće nije ni bila tema, već kako se  netko mogao identificirati kao predstavnik BiH bez stava organa BiH. Sve ostalo su drugi uradili kako treba. Mladen Ivanić je učinio ono što je bilo normalno, nije mogao da da svoju suglasnost i od toga  se ne bi trebale praviti neke velike politike”, izjavio je Dodik.

Dodik  je danas prisustovao otvaranju novoizgrađene ambulante porodične medicine u Dubravama u općini Bosanska Gradiška. Vrijednost ambulante i opreme je oko 250.000 KM.

“U ovoj mjesnoj zajednici je značajan broj povratnika bošnjačke nacionalnosti i zajedno smo sudjelovali u ovom važnom događaju za njih. Nije u pitanju samo objekat, već nove prakse koje će se uvesti vezano za mogućnosti brže zdravstvene  zaštite, što odgovara ovdašnjim ljudima”, rekao je Dodik.

Najavio je da će se slični i drugi objekti izgraditi i u drugim mjestima u RS.

Dnevnik.ba

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer