DODIK: Prirodno je da Banjaluka i Beograd jednom budu u jednoj državi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da vjeruje da će Beograd i Banjaluka u budućnosti jednom biti u jednoj državi i da je to prirodno, fer i pošteno.

“Naravno da su okolnosti danas drugačije i da ne mogu biti podloga onome što ja kažem. Ali, oprostite, meni nitko ne može zabraniti da vjerujem, da maštam, da imam ideal. To mi neće uzeti. A ja vjerujem”, rekao je Dodik za “Sputnjik”.

On je naveo da ne zna hoće li se to dogoditi za njegovo vrijeme, dok je živ, ili nakon njega, ali je nesumnjivo kako se mora dogodi.

“Zato i postoje Republika Srpska i Srbija i zato će sasvim prirodno biti jednog dana i drugima oko nas koji su protiv toga, da shvate da je to naše prirodno pravo, pravo nacije ovog naroda i ove dvije države, Srpske i Srbije, da imaju pravo na to”, kazao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje je li mu žao što nije otišao na inauguraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, Dodik je rekao da bi volio da je nazočio, ali da su se potrudili neki ljudi iz bivše administracije da to spriječe i to je, kako je rekao, njihov najveći uspjeh.

“Vjerujem da će ta zabrana biti prošlost, jer nije ni bila na realnim osnovama”, naveo je Dodik./HMS/