Published On: Uto, ruj 11th, 2018

DODIK: Pompeo potpisao odluku o sankcijama, a ni ne zna tko je Špirić

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, tvrdi da je nevjerojatno da su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele sankcije zastupniku njegove stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću, koji je u oporbi te da američki državni tajnik Mike Pompeo koji je potpisao tu odluku i ne zna tko je Špirić, prenosi Fena.

“Pompeo možda zna tko je Dodik, ali vjerojatno ne i Špirić. Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da se oporbeni zastupnik tako tretira, obično se to odnosi na ljude iz vlasti”, rekao je on.

Dodik smatra da je “Špirićeva krivica to što nije podržao antisrpski rad Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, jer je podnio ostavku u povjerenstvu koje je trebalo legalizirati prisluškivanje mene, Aleksandra Vučića, Željke Cvijanović i dužnosnika iz RS i Srbije. I naravno da su mu oni napakirali tu vrstu priče”, ustvrdio je Dodik.

Kaže da je ova cijela situacija ponižavajuća za SAD, a ne za Špirića, koga je pozvao da ne prihvati takvo ponašanje.

“Na kraju krajeva, već je bio u Americi, ne mora više ni ići”, dodao je.

Dodik je ponovio stav da su sankcije Špiriću “politički obračun” američke veleposlanice u BiH Mauren Cormack, čiji rad je oštro kritizirao.

SAD su uvele sankcije zastupniku SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz State Departmenta, umješanosti u javnu korupciju.

U priopćenju objavljenom na internet stranici State Departmenta navodi se da je Špirić tijekom vršenja dužnosti zastupnika bio “umiješan u javnu korupciju, uključujući prihvaćanje neprikladnih beneficija u zamjenu za obavljanje javnih funkcija i miješanje u javne procedure”./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare