Published On: Ned, ruj 10th, 2017

DODIK: Politika koja sada predstavlja Srpsku na razini BiH mora biti uništena

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je u Bijeljini otvorio dvodnevno savjetovanje u organizaciji te stranke na kojem će biti utvrđene politike i način djelovanje stranke pred opće izbore sljedeće godine.

– SNSD očekuje da dobije 50 posto podrške birača na narednim izborima na razini RS, a više od tog postotka na razini BiH, jer politike koje su sada tamo, a dolaze iz RS, moraju da biti ne samo pobijeđene, već devastirane – rekao je Dodik.

Kazao je da je za SNSD važno da RS bude vidljiva u svakoj odluci na razini BiH i na putu ka EU.

– Zato smo ponosni na to što smo uspjeli doći do mehanizma koordinacije koji je u suštini definirao ono što jeste suština BiH, a to je unutarnji dogovor o svemu što je europski put BiH – dodao je lider SNSD-a.

Kazao je i da će biti spreman razgovarati o vraćanju na ranije uređenje Centralne banke BiH te da se njena dobit dijeli entitetima, a ne da ide na račun proračuna BiH.

Dodik tvrdi i da RS nije bankrotirala, kako su to, kako je naveo, neki prikazivali godinama unazad, te da redovito izmiruje sve svoje obveze “i doživljava dodatnu financijsku konsolidaciju posljednja dva do tri mjeseca”.

devastacija (lat.), pustošenje, razaranje, uništavanje.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>