Published On: Pon, ruj 26th, 2016

DODIK po završetku referenduma s Pala poručio ‘Republika Srpska je država’

Nakon što je završen današnji referendum o 9. siječnju Danu RS-a, vodstvo SNSD-a predvođeno Miloradom Dodikom nalazi se na Palama, gdje se ujedno održava i predizborni skup ove stranke.
Velikom skupu, na kojem večeras SNSD na Palama predstavlja svoje kandidate na predstojećim lokalnim izborima, obratio se Milorad Dodik, koji je u svom obraćanju govorio o važnosti Republike Srpske za srpski narod u BiH.
“Republika Srpska nastala je kao odgovor na raspad bivše Jugoslavije. Vrlo dobro moramo da znamo da su Srbi imali slobodu samo onda kada su imali državu. Kada nisu imali državu, nisu imali slobodu. Kada Srbi nemaju državu, onda budu svaljeni u jame Jasenovca, na druga stratišta, gdje su pobijeni od Broda na Drini pa do Paga i drugih mjesta, gdje je pobijeno po nekoliko tisuća ljudi i Srba, koji su ubijeni samo zato što su Srbi i zato što nisu htjeli da prihvate tutorstvo”, istaknuo je Dodik na ovom skupu.
Ovaj skup Dodik je iskoristio i za promociju ideje Republike Srpske kao države, kazavši kako RS ima sve predispozicije da bude jedna država.
“Republika Srpska je država, unesena u Daytonski sporazum. Učio sam u školi da postoje tri kriterija da bi se nešto nazvalo državom, a to je: teritorija, efektivna vlast nad čitavom teritorijom i narod koji hoće tu državu. Što fali u Republici Srpskoj od toga? Ništa”, zaključio je Dodik u svom obraćanju./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>