Published On: Sub, srp 3rd, 2021

DODIK: Palmer je diplomata na odlasku, pokušat će uraditi nešto s muslimanima i Hrvatima – Hrvatski Medijski Servis

“Očekujem istu priču, isto uvjeravanje kako nešto zbog velikih ideja trebamo uraditi. I istu njihovu nemoć da bilo šta postignu”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

Prema njegovim riječima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može uspijeti.

On je ocijenio da je “Palmer diplomata koji odlazi” i da će, koliko mu je poznato, sa sadašnje pozicije ići na neko veleposlaničko mjesto.

Milorad Dodik je dodao da Palmer zastupa SAD i da primarno dolazi da bi pokušali “nešto uraditi s muslimanima i Hrvatima”.

“Mi Srbi smo rekli da nas se izbor članova Predsjedništva iz Federacije BiH ne tiče”, rekao je Dodik. Zaključio je da bi u FBiH kada bi se kandidirao neki Srbin “sigurno bio promuslimanski orijentiran”.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastat će se u ponedjeljak, 5. srpnja, u Sarajevu s američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewu Palmerom, rečeno je u Predsjedništvu BiH.

Prema saznanjima Srne, prvo će biti održan zajednički sastanak Dodika, Džaferovića i Komšića sa Palmerom, a potom i pojedinačno sa svakim članom Predsjedništva./HMS/