Published On: Pon, kol 15th, 2016

DODIK OŠTRO PO US AMBASADI: Cormack kreira nestabilnost, radi u interesu bošnjačke politike i lokalni Bošnjaci joj pišu priopćenja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da veleposlanica SAD Maureen Cormack svojim izjavama kreira nestabilnost u BiH i da radi isključivo u funkciji bošnjačke politike.
“Ona kreira nestabilnost. To je ono što radi sadašnja američka veleposlanica”, rekao je Dodik novinarima u Srebrenici, komentirajući izjave Cormack na Twitteru da protivljenje referendumu o Danu Republike Srpske nije njen stav, već aktualna politika američke Vlade.
Dodik je kazao da Vlada SAD sigurno nije raspravljala o tome podržati ili ne referendum u Republici Srpskoj i da je to “priča za naivne”.
mauren cormack
“Mislim da su lokalni Bošnjaci iz Sarajeva koji rade u Veleposlanstvu SAD, koja je upletena u mnoge stvari ovdje, to napisali, a da Cormack nije mogla izbjeći da ih podrži”, naglasio je Dodik.
Veleposlanica SAD u BiH izrazila je u videoporuci, koju je prekjučer objavila na Twitteru, oštro protivljenje veleposlanstva na čijem je čelu da u Republici Srpskoj bude sproveden referendum o 9. siječnju kao Danu Republike.