Published On: Čet, lis 11th, 2018

DODIK OČITAO BUKVICU KOMŠIĆU: Drzak neki čovjek, avanturist, koji nas je već uspio zavaditi s Hrvatskom

Izabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi bilo pristojno da se svi kandidati koji su pobijedili na izborima za člana Predsjedništva BiH uzdrže od komentara i jakih riječi dok se ne formira Predsjedništvo.

Na pitanje Srne da prokomentira uporne medijske istupe nametnutog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Dodik je ocijenio da se Komšić malo preigrao i da se uživio u ulogu nekog političkog mesije, čim već sada dijeli lekcije susjednim državama kako treba da se ponašaju.

“Iako još nije stupio na funkciju člana Predsjedništva, već nas je uspio zavaditi s Hrvatskom i Srbijom, a pored njih pokušava dijeliti lekcije i meni, odnosno Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

On je naglasio da politika avanturizma koju Komšić personificira neće doprinijeti suradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor.

“Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na suradnju koju je dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je ‘Kosovo za njega nezavisna država'”, pojasnio je Dodik.

On je ocijenio da ta drskost na pruženu Vučićevu ruku može samo da svima u BiH nanese štetu.

“Ako prijetnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regiji budu stil njegove politike i u Predsjedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikuda i biće veoma teško osigurati komunikaciju s okruženjem”, upozorio je Dodik, aktualni predsjednik Republike Srpske.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare