Published On: Ned, lis 23rd, 2016

Dodik: Obavještajna služba u BiH je u funkciji SDA i Izetbegovića


Milorad Dodik, predsjednik RS-a tvrdi kako je SDS gubitnik čiji se odnos prema RS-u nastavlja na najgori način  “jer kadrovi Saveza za promjene predlažu formiranje obavještajne službe u okviru Oružanih snaga BiH koja bi pratila civile.“
Dodik je u izjavi novinarima kako kako je to predložio parlamentarni vojni povjerenernik i da je to nedopustivo budući da je za sigurnost RS-a odgovorna njena vlasti.
Prema njegovim rječima, uvođenje nove nadležnosti u Oružane snage BiH predstavlja izravno ugrožavanje sigurnosti RS-a.
”RS nema ništa od sigurnosnih struktura na razini BiH. Obavještajna služba BiH je isključivo u funkciji lidera SDA Bakira Izetbegovića”, dodao je Dodik.
SDS nastavlja,  dodao je, s politkom ”kriminalizacije društva za koju nikada nije imala dokaza”.
”O ovome govore osobe bliske ljudima koji su bili dio organiziranog kriminala. Ako kadrovi SDS-a, koji su u vlasti na razini BiH, Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima”, naveo je Dodik.
Kada je u pitanju provođenje odluke ”Sejdić – Finci”, Dodik  je naveo da je tu odluku nametnula međunarodna zajednica da bi RS promijenila način izbora članova Predsjedništva BiH.
Neprihvatljiv je, kaže, prijedlog da članovi Predsjedništva BiH budu birani u Parlamentu BiH, da člana te institucije iz RS-a biraju zastupnici Bošnjaci i Hrvati te da RS ostaje pri stavu da narod na izborima bira člana Predsjedništva BiH iz RS-a.
 
Dnevnik.ba
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare