Published On: Sri, srp. 4th, 2018

DODIK O SLUČAJU DAVIDA DRAGIČEVIĆA: “Neprihvatljivo je da tužitelji nisu reairali…”!

Tužitelji imaju najveću odgovornost i zaista je neprihvatljivo da nisu reagirali pravovrmeno i kako treba u smislu iskazivanja tog događaja na pravi način.

Sve izvan toga je politizacija. Nažalost, politizacije je bilo mnogo. Kad sam čuo za stradanje tog momka, bio sam sa njegovom porodicom i izjavio im saučešće. Potpuno razumijem bol i tugu roditelja. Vjerujem da bilo koju riječ koju otac ili bilo tko iz porodice kaže, niko ne treba da zamjeri”, kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik

“Izvještaj Anketnog odbora je više predizborni flajer PDP-a i Borenovića nego što je ozbiljan izvještaj. Znalo se da ovaj sistem počiva na podjeli vlasti između zakonodavne, izvršne i sudske, i bez obzira šta ste studirali to ste morali da naučite. I to se moralo poštovati. Ustavna pozicija jeste podjela vlasti. Međutim, Anketni odbor se uključio u kvlaifikacije djela, proširivanje odbora i mnogo čega drugog što nije u skladu sa njegovim ovlašćenjima i pravilnikom o radu takvog odbora. Nažalost, imali su ozbiljnu priliku da pokažu svoj dignitet kao ljudi koji bi radili u interesu države, a ovako su radili u interesu svojih partija. I sve se na tome završava”, ocijenio je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, Tužilaštvo je potpuno podbacilo.

“Smatrao sam da je nakon parlamenta i nastupa tužioca Lepira da su stvoreni uslovi i da treba dati prostora tužilaštvu da se to završi. Sada vidimo da su oni nastavili sa istim odugovlačenjem, samo se stvara prostor za spekulacije, kazao je Dodik u emisiji ATV-a.