Published On: Čet, kol 4th, 2016

DODIK O “MEĐUNARODNIM” ODNOSIMA RS-a I FBIH: Za mene je inozemstvo to što HDZ i SDA rade u Federaciji BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je novim dogovorom o mehanizmu koordinacije RS osigurala da nema odluke bez njenog ovlaštenog predstavnika i vratila se na pravo mjesto, te poručio da to nitko ne može to osporiti.
Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li Republika Srpska biti na dobitku kada je riječ o posljednjim neslaganjima između stranaka HDZ i SDA u vezi s mehanizmom koordinacije, Dodik je naveo da nikada na taj način nije posmatrao njihove aktivnosti.
“Ja sam davno rekao da je za mene inozemstvo to šta oni u Federaciji BiH rade, HDZ i SDA”, rekao je Dodik.
Dodik je kazao da je Čović reagirao, a da stvari još nisu ni bile poznate, te poručio da nema ništa protiv ukoliko je rješenje da se u tekst upiše da u kvorumu budu i ovlašćeni predstavnici županija.
Dodik je rekao i da nije pratio reagiranje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića nakon neodržavanja sastanka izaslanstava SDA i HDZ o mehanizmu koordinacije, te naveo da je više iznenađen komentarima članica Saveza za promjene da se na sastanku u Istočnom Sarajevu 31. srpnja u stvari ništa nije dogodilo.
“Dogodilo se da su oni u siječnju prihvatili mehanizam koordinacije koji podrazumijeva da konsenzusom odlučuju prisutni u tom tijelu, a mi smo oigurali da bez ovlašćenog glasa Vlade Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske, nema odluke”, rekao je Dodik novinarima u Doboju.
Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, poručio je da se nitko ne može lažno predstaviti i da to Savezu za promjene i smeta, jer se “lažno predstavljaju da zastupaju RS i na fonu su izdaje, jer financijski skrnave RS- od neprihvaćanja kredita Svjetske banke, ruskog aranžmana, pa do sadašnje priče s Međunarodnim monetarnim fondom”.
“Savezu za promjene bilo je važno da mi ne dođemo do tog novca i da RS uđe u to, kako oni žele vidjetiili kako pričaju, da je RS bankrotirala”, rekao je Dodik./Srna

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>