Published On: Sri, tra 6th, 2022

DODIK O ESCOBARU: Mešetari kao on dali su sve od sebe da BiH ostane u invalidnom stanju hms.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zbog Gabriela Escobara i sličnih mešetara koji su napravili karijere i uvećali bogatstvo u BiH došla u situaciju da je među lošim vijestima na Balkanu.

Na upit da prokomentira izjavu specijalnog izaslanika SAD-a za zapadni Balkan Gabriela Escobara da je BiH izuzetak od svih dobrih vijesti o zapadnom Balkanu, Dodik je odgovorio da su svi međunarodni predstavnici i razni izaslanici učinili sve da BiH ostane u invalidnom stanju da bi se oni pojavljivali s pomagalima da ona prohoda.

– Svojim lošim izvješćima, koje su podržali i mediji koje financiraju, učinili su BiH crnom točkom za investitore i danas govore o bh. BDP-u. Daytonski mirovni sporazum, za koji se zalažu Srbi i Hrvati, a čujem preko Escobara i službenog Washingtona, neće muslimani, upravo oni koji uživaju podršku države u kojoj se ni Escobaru nije mrsko baviti 30 godina politikom”, ukazao je Dodik.

Naglasio je da BiH nije funkcionalna zbog izmjena Daytonskog mirovnog sporazuma koje su na silu implementirali visoki predstavnici, a ne zato što je tako odlučio jedan političar ili jedan narod.

– Govoreći o sposobnostima političara i njihovom angažmanu u privatnom sektoru, predlažem Escobaru da krene sam. Samo ga podsjećam da privatni sektor ne poznaje sankcije koje su mu trenutno glavno sredstvo rada – istaknuo je Dodik./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
"Sahih-News" by Haso
"Sahih-News" by Haso
2 mjeseci prije

Moj legendo Dodiče 🙂 , muslimani širom svijeta su samo američko-engleski proxy za vječno izazivanje kriza i ratova 🙁 – i tu nema mira sve dok Rusi ne zatekbiraju 😎 – kao što je bilo u Siriji 😎 !

Ako ne vjerujete – pitajte sirijske šiite – jesu li ikada u povijesti uživali u ovolikom miru kao danas 🙂 ?!

Last edited 2 mjeseci prije by "Sahih-News" by Haso