Published On: Pon, ruj 7th, 2020

DODIK: NSRS će odbaciti odluku Džaferovića i Komšića, bošnjačkih članova Predsjedništva BiH

Izjava Mirka Šarovića da zastupnici SDS-a neće podržati zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske zakazanoj za sutra nije ništa novo u djelovanju te stranke, istaknuo je predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik za Srnu.

– SDS se pod vodstvom Bosića, Govedarice i Šarovića, odavno odrekao nacionalno odgovorne politike, prihvaćajući zahtjeve koje im isporučuje SDA i Bakir Izetbegović. Zato SDS u Sarajevu smatraju vodećom strankom probosanskog bloka u Republici Srpskoj, a zastupnici SDS-a u Zastupničkom domu na razini BiH to stalno potvrđuju – naglasio je Dodik.

On je ukazao da je za njih vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović, a sada najavljuju zaštitu bošnjačkog interesa i u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Razumljivo je da im odgovara ono što se pokušava poturiti kroz Memorandum sa IFES-om, američkom agencijom za izborne procese, jer se nadaju da će uz politički i pristrani sastav Središnjeg izbornog povjerenstva, i sve ono što je u Memorandumu napisano ili samo nagoviješteno, dobiti šansu da skroje izborni rezultat – ocijenio je predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH.

Kao vječiti izborni gubitnici, istakao je Dodik, hvataju se za slamku ne bi li netko kroz izborne softverske manipulacije, nacrtao njihovu pobjedu nad SNSD-om i njegovim koalicijskim partnerima u Republici Srpskoj, koji će dvotrećinskom većinom odbaciti odluku bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Dodik je pojasnio da je izborni proces suvereno pravo svake zemlje i u to se više ne miješa ni OESS, pa neće moći ni strana politička agencija.

– Suradnja se može ostvarivati i bez uvida, nadzora, kreiranja rješenja i mnogo čega drugog, kako to predviđa Memorandum. Izbori bi bili suvišni, jer na taj način politički i nelegalni SIP i strana agencija, mogu unaprijed kreirati rezultat i pobjedu probosanskih snaga – ustvrdio je Dodik u izjavu za Srnu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>