Published On: Ned, kol 22nd, 2021

Dodik: Nemam namjeru odazvati se na poziv Tužiteljstva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se ne namjerava odazvati pozivu Tužiteljstva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

Dodik je rekao da formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH koja, kako kaže, ne može živjeti na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

On je ponovio da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

“Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesira kako će se ponašati”, rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi Inzka i drugih da dodatno naprave raskol.

“Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda nek izvole odmah neka krenu, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, bit će zaštićen”, naveo je Dodik u izjavi RTRS-u./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
GoX
GoX
1 godina prije

Sva ta srpska bagra koja je zaslužna za ratove na ovim područjima, od Martića, Babića, Hadžića, Mladića, Plavšićke, Krajišnika, Karadžića, pa do Stanišića, Simatovića i Miloševića, svi su završili za svoja djela po zatvorima. I ovaj će, bez brige, ili će ga Srbi sami ubiti kad zagusti da ne budu još 30 godina taoci bolesnih huškačkih politika.

GoX
GoX
1 godina prije

Dotični je majstor obmane! Reče bit će nekakav referendum, pa od navedenog napravi neku statistiku. Reče neće nikada skinuti tablu presuđenim zločincima na Palama, pa posla Rašinu kćerku da sama skine (hraknu je Mićo u po face u po RS entiteta). Reče nikada neće maknuti crkvu iz dvorišta Orlovićke, pa posla bager da je odere muški, da je čak i Bošnjacima bilo neprijatno (mogli ste je vala ciglu po ciglu razmontirati i napraviti negdje drugo). Reče da neće poštovati odluke Haškog suda (a pobrinuo se da svi od Plavšićke do Raše, završe u bukagijama). Reče da nikada NATO neće obavljati vježbe na teritoriju RS entiteta, a onda potpisa MAP i dozvoli NATO-ovcima da mu defiliraju u po Banja Luke. Reče dotični da nikada neće doći u institucije BiH dok je Inzkov zakon na snazi, a već je najavio prisustvo sjednici, jer treba 350 miliona eura da dođe iz MMF-a. HA HA HA HA HA HA. Pa ovoj dvorskoj ludi mogu vjerovati samo oni sendvičari bivšeg malog od Bugojna. Svi ostali su ga pročitali DAVNIH DANA.

Josip
Josip
Šta ti kažeš na ovo?  GoX
1 godina prije

Kakav god je, normalan je, nije osunecen.

Komsicoglu
Komsicoglu
1 godina prije

Nista,bit ces uhapsen i to je to.
Sta nije jasno?

Muhamed pedofil
Muhamed pedofil
Šta ti kažeš na ovo?  Komsicoglu
1 godina prije

Ko će riskirati džigericu? Oni tvoji? Hahahahahaha…. Mile i ja zajedno trtimo odžu petkom nasred džamije. Poslije toga se zarakijamo, damo i odži. Oće. Kae, dobra.. i prekrsti se prije rakije isto ko i mi.

Nadimak
Nadimak
Šta ti kažeš na ovo?  Muhamed pedofil
1 godina prije

Hođže dilaju drogu.

Nadimak
Nadimak
Šta ti kažeš na ovo?  Komsicoglu
1 godina prije

Što tebi podturica nije jasno a ?