Published On: Sri, lis 13th, 2021

Dodik: Nema nazad

”Ako ostavimo da i dalje tako jedna nenavođena raketa kao što je Ustavni sud počne donositi odluke, ukinut će RS vrlo brzo. Naša procjena je da nema nazad. Mislimo veoma ozbiljno i nećemo se povući pred prijetnjama i sankcijama”

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je da će ova stranka ”promovirati program samostalnosti Republike Srpske u okviru BiH”, te nastavio sa retorikom koja je uznemirila javnost u cijeloj BiH, piše N1.

”O ovom programu danas će raspravljati Predsjedništvo SNSD kako bi do kraj ovog mjeseca održali sjednicu Glavnog odbora stranke koja bi trebalo da bude na Palama”, rekao je novinarima Dodik u Banjaluci prije sjednice Predsjedništva SNSD-a.

”Ako ostavimo da i dalje tako jedna nenavođena raketa kao što je Ustavni sud počne donositi odluke, ukinut će RS vrlo brzo. Naša procjena je da nema nazad. Mislimo veoma ozbiljno i nećemo se povući pred prijetnjama i sankcijama”, dodao je Dodik.

On je naveo da će Predsjedništvo SNSD danas razmatrati i ”kršenja Ustava BiH i ponovio da će biti povučene suglasnosti na Oružane snage BiH, biti proglašeni ništavni zakoni o Sudu i Tužiteljstvu BiH, UIO, te SIPI i OBA nakon čega bi Republika Srpska trebala da formira svoju obavještajnu strukturu”. Naveo je i to kako SIPA-i treba zabraniti djelovanje u RS.

”Ovo je zadnji trenutak da se vratimo kući. Da RS vrati ono sto joj je oteto. O ovome smo pričali sa nekim nama važnim pitanjima. Odbacujemo mogućnost da se zakonom mijenja Ustav. To nigdje na svijetu nema. U planu nije razbijanje BiH, ali jeste očuvanje RS”, rekao je.

Dodik poziva ljude u RS da razumiju situaciju…

”Koliko znam oporba kroz izjave Borenovića i Šarovića je tražila posebnu NSRS zbog zakona o šumama. Mi samo radimo to”, naveo je.

Dodao je kako ”ministri obrane i vanjskih poslova BiH rade mimo Predsjedništva a da je ”ukidanje vježbe sa Srbijom motivirano političkim razlozima”.

guest
nije obvezno
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x