DODIK: Neću mijenjati stavove ni zbog američke veleposlanice

Amerika je velika zemlja i stalo nam je do dobre suradnje, ali nisam spreman mijenjati svoje političke stavove samo zato što je neko, iz frustracije, zbog izraženog stava nezadovoljan, pa makar to bila i američka veleposlanica u BiH , tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack potvrdila je jučer da je i dalje ista politika tog veleposlanstva prema predsjedniku RS-a i SNSD-a Miloradu Dodiku, s kojim se njeni prethodnici nisu sastajali u proteklom razdoblju zbog određenih neprihvatljivih stavova.

Dodik danas u izjavi novinarima tvrdi da je u velikoj zabludi onaj tko misli da verbalnim izražavanjem o situaciji u BiH može promijeniti stanje u toj zemlji. Veleposlanica Cormack je rekla da je spremna da se sastaje sa svima koji su spremni na konstruktivan način raditi na budućnosti BiH.

”Od siječnja, od kada sam ja došla javni komentari predsjednika RS-a Milorada Dodika nisu išli u skladu s pozitivnom agendom reformi i mogućnostima koje se pružaju BiH. Ako se to promijeni, ja sam tu”, naglasila je ona.