Published On: Čet, stu 14th, 2019

KAKO SE SAMO USUĐUJE: Dodika ne zanima što misli Marina Pendeš

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati s rukovodstvom HDZBIH – dr. Vjekoslav Čamber o mogućnostima formiranja vlasti na razini BiH, te je poručio da neće pristati ni na kakve ucjene SDA i Marine Pendeš, niti na bilo kakav dokument koji bi mogao dovesti do ulaska u NATO savez.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da problem u formiranju vlasti na razini BiH nije HDZ, te da odavno ne prati što govori lider SDA Bakir Izetbegović.

“Odavno znam da sve što kaže nije istina. Dakle, do njih je. Ovdje je jasno da RS neće prihvatiti nikakav dokument koji može sličiti na priču o ANP-u. Nismo glupi da kažemo – nazovite vi to kako hoćete, a onda to pošaljete u Bruxelles i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo”, poručio je Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH.

On je ocijenio kao potpuno nerealno to što političko Sarajevo traži od SNSD-a da ovaj tehnički dokument bude iznesen pred Vijeće ministara koji u svom sastavu danas nema nijednog člana SNSD-a.

“Kada bi oni to usvojili, kako je jučer rekao i lider SDS-a Mirko Šarović, to znači da bi se otvorila vrata za rekonstrukciju vlasti, odnosno novu strukturu vlasti. Mi u Vijeću ministara nemamo nikoga i onda oni polako pokušavaju prenijeti odgovornost na nas i kažu – vi ćete donijeti odluku koja će glasiti tako i tako kada sutra sjednete tamo… E nećemo, pa da vidimo kako će to izgledati s njima (predstavnicima opozicije u RS) u Vijeću ministara”, poručuje Dodik./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare