Published On: Pet, lis 15th, 2021

Dodik: Ne prijetim otcjepljenjem ali RS će biti samostalna ako bude sankcija

Nakon sastanka predstavnika Republike Srpske s veleposlanicima europskih zemalja u Istočnom Sarajevu, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da nema niti će biti rata, prenosi N1.

Naglasio je da trenutna situacija nije secesija ni otcjepljenje RS.

”Danas sam rekao veleposlanicima jer sam čuo neke stvari za koje oni tvrde da nisu prijetnje nego upozorenja, a jedno je da bi RS mogla biti izolirana. Jedno se kladim, a to je da Europska komisija neće donijeti sankcije prema RS niti bilo kojem pojedincu. Da li će to uraditi Njemačka ili neke druge zemlje ne mogu garantirati’, naglasio je Dodik.

Nakon sastanka predstavnika Republike Srpske s veleposlanicima europskih zemalja u Istočnom Sarajevu, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da nema niti će biti rata te da će Republika Srpska biti samostalna ako bude sankcija.

Dodik je istaknuo da smatra da je RS i rukovodstvo njeno uvjereno da imaju pravo na ustavnu poziciju.

”Naše akcije nisu razbijanje teritorijalnog integriteta, ali nas nitko ne može natjerati da prihvatimo visokog predstavnika koji će nama nešto nametati i može se šepuriti koliko hoće ovdje i dolaziti iz bilo koje zemlje. Sve što su radili visoki predstavnici je u korist muslimanskog naroda i politike i Hrvati i Srbi ne žele ovakvo kršenje prava i ja sada proglašavam da je kraj i da ćemo to riješiti na sljedećoj sjednici NSRS”, dodao je.

Poručio je da neće biti rata i da se narod ne treba brinuti.

”Ja sam čovjeka kojeg je narod izabrao i svi smo jedinstveni. Slušamo u javnom diskursu kako kažu da ne provodimo zaključke evo to radimo. Mi smo pamet u kontinuitetu koja nije dozvolila da bude prevarena do kraja. Moj najveći uspjeh je što nisam dozvolio da se promijeni Ustav BiH. Ukoliko EU donese odluku o sankcijama RS neka zapamte da je to datum samostalnosti Republike Srpske. Neće nama nitko prijetiti sankcijama. Ja ne prijetim otcjepljenjem, ne prijetim nikome ništa”, poručio je Dodik.

guest
nije obvezno
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x