Published On: Ned, stu 19th, 2017

DODIK NAJAVLJUJE REVIZIJU: Odete dva dana u Široki Brijeg ili Travnik i vratite se s diplomom

Osobe s diplomama u RS-u, kaže Dodik, vrše veliki pritisak da budu zaposlene.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da bi s opozicijom trebalo da se razgovara o politici očuvanja „izvornog“ Daytonskog sporazuma te vraćanja nadležnosti „koje su otete RS-u“ djelovanjem visokih predstavnika u BiH.

-Bilo bi odlično, kada bi s opozicijom imali taj zajednički pristup. ‘Dayton’ je urušen djelovanjem međunarodne zajednice koja je imala namjere devastiranja tog sporazuma s ciljem stvaranja unitarne BiH, ali je to onemogućeno našim aktivnostima – tvrdi Dodik ističući da se BiH mora vratiti u ustavne okvire te odbaciti strani intervencionizam u BiH.

-Ako to može da funkcionira, može da funkcionira i BiH. Ako je Bosna stvar međunarodnog intervencionizma, mislim da će se valjati u blatu još nekoliko godina – ustvrdio je.

On je u izjavi novinarima, nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, rekao da je opoziciji danas na sastanku rečeno da vlast ne vidi nijedan problem u radu Narodne skupštine, koja funkcionira u skladu s Poslovnikom.

-Oni koji su tim nezadovoljni, mogu da potenciraju određene stvari – istakao je Dodik navodeći da su opozicionari ranije onemogućavali njen rad.

Kada su u pitanju zahtjevi opozicije, naveo je kako će se razmatrati predložena pitanja koja će omogućiti rad parlamenta, a odbacio je njihove primjedbe na funkcioniranje RTRS-a.

Predsjedništvo SNSD-a je razmatralo i prednacrte budžeta i gospodarskih reformi, te stanje u nekoliko društvenih oblasti, uz usvojenih 30 zaključaka, a Dodik je rekao da u narednoj godini neće biti povećanja plaća, ali da će ostati na dostignutom nivou.

Nezadovoljni su stanjem u visokom obrazovanju te, kako je naveo, “traže preispitivanje svih diploma iz Širokog Brijega i Travnika te sličnih mjesta, koje su stečene na netransparentan i sumnjiv način”.

Osobe s diplomama u RS-u, kaže, vrše veliki pritisak da budu zaposlene.

-Opće je poznato da je dovoljno dva dana da odete u Široki Brijeg ili Travnik vratite se s fakultetskom diplomom koju želite. Sve i jedna diploma s tih adresa i još nekih bit će preispitane – ustvrdio je.

Traže i veću odgovornost menadžmenta u javnim poduzećima./FENA/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x