Published On: Ned, ruj 18th, 2016

DODIK: Na nama se neće vježbati ni Amerikanci, niti bilo ko drugi

Dodik je rekao da je svima jasno da je Ustavni sud BiH politički motiviran i da je, kako kaže, pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih veleposlanstava i Ureda visokog predstavnika, koji “pokušavaju u BiH da treniraju određene politike”.
Dodik je kazao da više od 80 posto odluka Ustavnog suda BiH nije provedeno, što govori, kako kaže, o njegovom besmislu.
“Mi nismo rekli da ne provodimo odluku Ustavnog suda, mi je provodimo, nama nije rečeno kako je provodimo. Odlučili smo da je provedemo putem referenduma. Što je netko histeričan, nervozan, taman on dolazio i iz Veleposlanstva SAD, to je njihov problem . Na nama se neće vježbati ni Amerikanci, niti bilo tko drugi “, poručio je Dodik.
On je rekao da ne zna kako su američka ili bilo koja veleposlanstvo mogli očekivati ​​da će Bakir Izetbegović ukinuti Dan RS, a da RS kaže da je to uredu.
“Naravno da nije uredu i neće biti nikada uredu da netko iz drugog naroda nameće svoje stavove, pogotovo za naša prava, svetkovine, slave koje mi slavimo. To je udarac na naš identitet, na naše pravo da ostanemo ovdje i da se krećemo. Mogu oni da govore što hoće, ali mi im poručujemo da referendum nije uperen ni protiv koga, niti je ovo refrendum o secesiji kako su pokušali predstave, ovo je je referendum o Danu RS. Tu histeriju su sami nametnuli i ona govori o njima da ne razumiju stvari, a ja nemam namjeru da objašnjavam. Cijeloj Republici Srpskoj mogu samo da poručim da izađu na referendum i da sam spreman ponesem odgovornost za ovaj proces “, poručio je predsjednik RS.
On je naglasio da će RS uvijek koristiti referendum kao oblik odlučivanja kada treba zaštititi svoje nacionalne i entitetske interese i svoj narod.
“Od toga nećemo odustati nikada i raduje me što sam vidio i da je ogromna većina iz oporbe rekla – nastavljamo dalje”, istakao je Dodik.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x