Published On: Sri, kol 11th, 2021

DODIK: Na djelu je suvremena izvedba sječe kneževa, kao kad su Turci ušli u Srbiju

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Sud i Tužiteljstvo BiH “nemaju ustavni osnov, već da su nametnuti od strane međunarodnih inkvizitora da bi vršili represiju nad Republikom Srpskom i Srbima”.

Komentirajući naredbu Suda BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske generalom Milomirom Savčićem, Dodik je kazao da Sud i Tužiteljstvo BiH gleda kao inkvizicijske organe.

“Gledam ih kao inkvizicijske organe koji zavođenjem straha, prikrivajući se iza navodne priče o pravdi i pravu, pokušavaju u Republici Srpskoj ušutkati svakoga tko misli o događajima u prošlosti i sadašnjosti”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

On je naglasio da je “nevjerojatno da se na ovaj način odnosi prema ljudima koji imaju javne funckije, kao što je to general Vojske Republike Srpske Milomir Savčić”.

“Imate situaciju da se mnogi muslimani protiv kojih su navodno podignute optužnice brane sa slobode, govore svašta, napadaju, osuđuju i oni se slobodno šetaju, nitko ih ne dira. Odjednom se za Savčića, samo zato što je kao predsjednik BORS-a nešto rekao određuje pritvor na način da se sklanja tužitelj koji je bio Hrvat. Odjednom je to musliman koji predlaže da se odredi pritvor i Sud to prihvaća”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovim hoće da pokažu na “nekoliko vidljivih ljudi u Srpskoj na koji način misle da se odnose prema narodu”.

“To je suvremena izvedba sječe kneževa, po uzoru na onu kada su Turci ušli u Srbiju i pobili sve viđenije ljude da bi obezglavili narod. Isto pokušavaju i ovdje uraditi”, smatra Dodik./Srna/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x