Published On: Sri, kol 11th, 2021

DODIK: Na djelu je suvremena izvedba sječe kneževa, kao kad su Turci ušli u Srbiju

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Sud i Tužiteljstvo BiH “nemaju ustavni osnov, već da su nametnuti od strane međunarodnih inkvizitora da bi vršili represiju nad Republikom Srpskom i Srbima”.

Komentirajući naredbu Suda BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske generalom Milomirom Savčićem, Dodik je kazao da Sud i Tužiteljstvo BiH gleda kao inkvizicijske organe.

“Gledam ih kao inkvizicijske organe koji zavođenjem straha, prikrivajući se iza navodne priče o pravdi i pravu, pokušavaju u Republici Srpskoj ušutkati svakoga tko misli o događajima u prošlosti i sadašnjosti”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

On je naglasio da je “nevjerojatno da se na ovaj način odnosi prema ljudima koji imaju javne funckije, kao što je to general Vojske Republike Srpske Milomir Savčić”.

“Imate situaciju da se mnogi muslimani protiv kojih su navodno podignute optužnice brane sa slobode, govore svašta, napadaju, osuđuju i oni se slobodno šetaju, nitko ih ne dira. Odjednom se za Savčića, samo zato što je kao predsjednik BORS-a nešto rekao određuje pritvor na način da se sklanja tužitelj koji je bio Hrvat. Odjednom je to musliman koji predlaže da se odredi pritvor i Sud to prihvaća”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovim hoće da pokažu na “nekoliko vidljivih ljudi u Srpskoj na koji način misle da se odnose prema narodu”.

“To je suvremena izvedba sječe kneževa, po uzoru na onu kada su Turci ušli u Srbiju i pobili sve viđenije ljude da bi obezglavili narod. Isto pokušavaju i ovdje uraditi”, smatra Dodik./Srna/HMS/

guest
nije obvezno
25 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SafetPsychoSaray

Opet ovaj resetuje Srbe na Vidovdan 1389.

Tomba17

Pa sa pravom, jer tebe prati u stopama.

Uso turcin

Resetuje on svetosavske teroriste poslije hrvatske holuje za bosanski TORNADO

Milecko

Srbina samo treba jako i odlucno po tintari lupit, i onda zasigurno dobijas naklon. Gle sto rade po ovom portalu poslije Oluje i Bljeska,, hahaha, prljav je to narod…

pomalo

resetovaće legenda Dodik krezave Talibane na nivo Srebrenice i “izvinite, nismo znali”

Anonimac

sta kazes zaostali uzepeovac

Milecko

Nije to UZPovac, vec bolesni srbin koji zasigurno sijedi u ortopedskoj usran, znojav, i smrdljiv…

Bošnjak

A anketa o nezavisnosti

Milecko

🤦‍♂️ 😂 😂 😂 😂 😂

pomalo

Dodik je otrov za krezave Talibane iz 24% ali, zašto i naš indolentni Draganče ponekad ne progovori koju? Ili je i Draganče Erdoganov plaćenik i zato uvijek ćuti?

Zagor

…a sta bi onda tek rekli za predsjednika Komsica koji je penicilin za Hrvate…kmecite vec 4 godine,nema dana da na ovom portalu nisu napisana 3-4 clanka o njemu…citava Hrvatska se digla na noge,trce po EU od institucije do institucije i kukaju,ali dzaba sve,niko vas ne ferma ni 1%…a valja vam gospodina Komsica trpjeti jos jedan mandat kao clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda…jos 4 godine kuknjave hahahaha.

Glasač

Čekamo unitarnu BiH pa čemo skupa sa srbima i krajišnicima izabrati Fikreta Abdića ako poživi bog mu dao lijepo zdravlje.

Blanka

On und ahbaben su tu da rastaljuju lovu, a ne da prigovore koju, osim ako bas njima nije u interesu.

Vacca the mljac

Ispravno postupa, novac kvari ljude.

Bosnjak

Hahahahaha uzp nazadni

SafetPsychoSaray

Otrov jeste, al nije smrtonosan. Izaziva nadimanje i gasove. Lijeci se Inzkovim zakonom. Zna biti malo gadan kad se povlaci 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonimac

Cnfm

Uso turcin

Mfcn

Uso turcin

INKVIZICIJA je Crkveni sud …njega su SVETOSAVSKI teroristi i te kako KORISTILI protiv katolika i muslimana posebno…SVETOSAVSKI terorista Lukić i pripadnici naroda koji UBIJAJU ” S VEROM U BOGA…BOGA IZ SPC…ZAPALISE U VISEGRADU 1992 GODINE 78 ZENA DJECE I STARACA I MLADJIH ….U JEDNOJ KUCI…

Mile jeleosvetite

Jes vidio šta uradi Lukić?

Uso turcin

E koje je debile i srpske degenerike ai hrvate i bošnjake oskolovala srbokomunisticka titoisticka HISTORIJA, pardon istorija pokazuje ova DODIK…zasnovana na lazima i mitomaniji može čak mobilizirani MASE na fašizam….TURCI TJ OSMANLIJE USLI SU SAMO JEDNOM U TZV.SRBIJU KOJE TADA NIJE BILO…POSLIJE STVORILI MODERNI SVJETSKI POREDAK KOJI JE TRAJAO 500 GODINA….VAZALSKI ODNOS..VAZALSKI ODNOS DRUSTVENI MOJ POSRBLJENI KATOLICE DODIK..KOJI SISTEM U TO DOBA NIJE SJEKAO GLAVE…KAKVA MITOMANSKA LAŽ….SJEČA KNEZEVA..KNEZEVA TIPA MARTICA KARADZICA BALVAN NAROD…PRAVU SJECU KNEZEVA IZAZVAO JE GRADASCEVIC OSVETIVSI UMJESTO VAS SRBA I DANAS ISKOLOVANIH NA TOJ HISTORIJI BOSANSKIH KATOLIKA…DAKLE POTURCENI PRAVOSLAVAC MICO LATAS IZ LIKE POBIO JE 4000 BOSNJACKIH KNEZOVA…SRBI SU NAROD LAZI…COSIC IZ FRANCUSKE 7 KAZE….IDI BRE SA GUSLAMA GUSKAMA U MAGLI..

Uso turcin

Gradaščević je moj Dodo OSVETIVSI 1831 KOSOVO U Lipnju izazvao sjecu Bo

Uso turcin

…SJEČA 4000 Bosnjaka muslimana VLASTELINA je posljedica OSVETE KOSOVA,OD POTURCENOG MICE LATASA…POSTOJE DOKUMENTI U KOJIMA SU SRBI OBRENOVIC I CRNOGORCI OBECALI SAVEZNISTVO PA IZDALI,JER NE BIBILI DOBRI SLUGE I VAZALI…NADALJE DA JE POSLJEDNJI KRALJ BOSNE TOMASEVIC PRIHVATIO STVARNO VAZALSKI ODNOS SPRAM OSMANLIJA BIO BI ZIV…POSKOK JE PISAO ZACUDO STO JE ISTINA HISTORIJSKA,IZDAO JE VAZALSTVO U KORIST UGARA..I REZULTAT OSMANSKE GLOBALIZACIJE POGUBLJENJE NAZALOST…BOSNJACI CIVILIZACIJSKI SAGLEDAVAJU I FATIHA IPOSLJEDNJEG KRALJA…SLIJEDOM HISTORIJSKIH CINJENICA HISTORIJA OVIH PROSTORA JEPOTREBNA ISTINA A NE VELIKOSRPSKA I HRVATSKA IDEOLOGIJA..POSEBNU LUSTRACIJU I ISTINU A NE LAZI ZAHTIJEVA HISTORIJA BOSNE…SAMO CINJENICE…U BOSNI U TITINOM JUGOSLOVENSTVU STRADALI SU BOSNJACI MUSLIMANI U ZADNJEM JUGOSLOVENSTVU II SVJ.RATU KAKO IH TITOISTCKA VSRPSKA ISTORIJA ZOVE USTASAMA,TURCIMA,CVIJECEM…MORA SE RECI DA JE SRBIJA OCISTILA U HITLEROVOJ GLOBALIZACIJI SVE JEVREJE PRIJE NDH..NEDIC PAVELIC..NADALJE TITINI USTANCI PARTIZANSTINE SLAVLJENI SU KADA SU SRBI UBIJALI I KLALI TURKE I USTASE POD KOKARDOM I TO JE MASOVNO BILO DO 1943…POKLJI NA DRINI POKLJI U KRAJINI IREDOM U BOSNI…pa poslije Blajburh

BOSNA DA NIJE OKUPIRANA OD NDH KOJA JE BILA KAKVA TAKVA ZASTITA TURAKA,DANAS BOSNJAKA TJ TURAKA NE BI BILO…U PROSLOM I ZADNJEM RATU BOSNJACI SU SE POKAZALI KAO ANTIFASISTI ALI NE PARTIZANI…SASTAV PARTIZANA 1945 BILO JE CERNISTVO SA PETOKRAKOM…TITOISTICKE VSRPSKE LAZI GENERIRALI SU CETNISTVO..U TOM KONEKSTU TREBA HISTORIJSKI VALORIZOVATI I LAZI O JASENOVCU…U JASENOVCU JE UBIJENO SAMO 1500 BOSNJAKA KOMUNISTA…GADI MI SE SVAKA PRICA O SRPSKOM LAZNOM ANTIFASIZMU…SRBI GDJE SU BILI LOJALNI NDH NISU DIRANI…BALVAN NEPOSLUH NIJE ANTIFASIZAM NEGO TERORIZAM…ITD.

Uso turcin

…Nažalost u svakom ratu žrtve su iznad 99 obični nevini..civili i prisilno mobilisani….Ljudska konvencija,islamska konvencija je bila prije Zenevske

Milecko

Ovom su turci i njegovoj obitelji JAKO MNOGO prosirili analni otvor da nakon 100god i vise jos i dalje sanja o njima.. 😂😂😂😂😂😂😂