Published On: Uto, pro 3rd, 2019

Dodik: Muslimani kontroliraju 25 posto teritorija, a htjeli bi cijelu BiH za sebe

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, rekao je kako je najgore u BiH pokušaj da se zaustave procesi, da se ljudima nameće mišljenje, da im se zabranjuje misliti i da Republika Srpska nije formirana da bi bila u BiH.

“Ona kada je formirana, formirana je da bude neovisna država. Ona je tu svoju neovisnost branila tijekom rata i kroz Daytonski sporazum, imajući u vidu da su 1992. godine, velike sile, kao što je Amerika, priznale Republiku Srpsku. Mi smo naučili da bez države, nema slobode”, kazao je Dodik.

On je to rekao gostujući u emisiji “Ćirilica” Happy televizije.

Dodik je također rekao da su Srbi skloni biti povijesno naivni i da prave povijesne greške i donose odluke koje ih kasnije koštaju mnogo.

Dodik je istaknuo da BiH ostaje problem, da tu nema pomirenja, kao i da muslimani žele cijelu zemlju za sebe, te pokušavaju nametnuti da su Srbi krivi za sve.

“Zato je BiH nikakva zemlja, mi se od nje na neki način odričemo u nekom smislu, nju svojataju muslimani. Muslimani efektivno kontroliraju 25 posto teritorije i to mogu reći da je njihovo”, rekao je Dodik.

Dodik je dodao da oni neće odustati od tog svojatanja, ali je napomenuo da znatan dio Federacije BiH pripada Srbima.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, podsjetio je da je Republika Srpska odmah nakon izbora prošle godine formirala vlast, za razliku od Federacije BiH i BiH.

On je naglasio da Bošnjaci nisu htjeli odreći se Mirka Šarovića i Mladena Ivanića, koje je lider SDA Bakir Izetbegović uzeo kao manjinsku grupu i manipulirao njima protekle četiri godine i bili su centar protiv Republike Srpske. Dodik je rekao da se SDS i PDP nisu dovoljno suprotstavljali namjeri političkog Sarajeva da Republici Srpskoj oduzme ustavom zajamčene nadležnosti.

“Najveći postotak nadležnost za europska pitanja je na Republici Srpskoj i to oko 72 posto, a na zajedničkim institucijama je 12 posto. To su htjeli narušiti ne štetu Banjaluke i zato su im trebali Ivanić i Šarović”, kazao je Dodik, prenosi HMS.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare