Published On: Pet, lis 14th, 2016

Dodik: Mišljenje Izetbegovića nije važno

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu nije važno mišljenje lidera SDA Bakira Izetbegovića i da ta stranka kao gubitnik na lokalnim izborima u BiH ima pravo da se ljuti. Komentarišući stav Predsjedništva SDA da će pružiti podršku Bošnjacima u Republici Srpskoj da podnesu krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, predsjednik Srpske je rekao da je poznat pristup bošnjačkih političara da treba da budu proganjani političari iz Republike Srpske.
“To je doprinos `sabranim djelima` Bakira Izetbegovića. Izetbegović je tek lider jedne partije koja je jaka kod muslimana i ništa više, ima svoje probleme koje pokušava da riješi i palo mu je na pamet da sve i svašta ganja, potiskuje ili preporučuje da ganjaju Milorada Dodika”, rekao je predsjednik Srpske, koji je lider SNSD-a. On je poručio da svako ko misli da treba da ga tuži to i uradi, ali da je drugo pitanje ako se time bavi jedna politička partija. “Ne čitam saopštenja SDA, ali mislim da mi imamo daleko bolje poruke – da je partija na vlasti SNSD zajedno sa koalicionim partnerima /DNS i SP/ odnio maestralnu pobjedu”, istakao je Dodik.
On je naveo da su SNSD i koalicioni partneri osvojili načelnička mjesta u mnogim opštinama, te ponovio da neće biti ponovljenih izbora u Srebrenici. “Znam da je za njih bolno da njihova vedeta /Ćamil/ Duraković, koji je mislio da je perjanica politike Bošnjaka na ovim prostorima, izgubi izbore od dobrog momka Mladena Grujičića, anonimnog za opseg onoga što je Duraković gradio za sebe i izgubio izbore, što govori da nije čak uspio da pređe ni Srebrenicu kao prag u političkom smislu”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
On je dodao da je prisustvo policije bilo isključivo po nalogu tužioca, te da je u tom smislu sve jasno. Dodik je naveo da je i SNSD razočaran zloupotrebom izbornog procesa u Bijeljini, ali da čeka odluku nadležnih organa. “Činjenica je da su prvi ljudi SDS-a uzimali lične karte od Roma i glasali za njih, što govori o zloupotrebi procesa”, istakao je Dodik.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>