Published On: Pon, kol 6th, 2018

DODIK: Mi vidimo RS i Srbiju kao jedinstven prostor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj vojnooslobodilačkoj akciji “Oluja”, da je to bila akcija etničkog čišćenja Srba.

“Tražim uvijek u sebi snagu da razumijem ono što se dogodilo srpskom narodu koji je stradao, ne samo u ‘Oluji’ već i kroz čitavu povjest”, rekao je Dodik.

Dodik je, kako prenosi RTRS, rekao da su ustaše i NDH, kroz svoj državni projekat, ubijala Srbe, formirala logor za djecu u kojoj su ubijana i prekrštana.

“Etničko čišćenje 1995. godine dogodilo se uz odobrenje Zapada i NATO”. rekao je Dodik, dodajući da je “Oluja” zločinački poduhvat proveden s ciljem uništenja Srba, za koji nitko nije odgovarao.

Srpsko stradanje u “Oluji” bilo je olujno, čitave obitelji su nestale, stradale su žene, djece i civili, a pravde nema.

“Mi Srbi vjerujemo da je pravda moguća, ali nema pravde tamo gdje je zločinac dijeli”, rekao je predsjednik RS.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na inicijativi za obilježavanje srpskog stradanja u “Oluji” i Srbiji za zaštitu i pruženo utočište svim prognanim Srbima.

“Danas mi gledamo u Srbiju. Srbi mogu rećida imaju dvije stvari – jaku i moćnu Srbiju i Republiku Srpsku koja oličava slobodu srpskog naroda. Mi smo, ne samo kroz ‘Oluju’ naučili da imamo slobodu tamo gdje imamo državu”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da srpski narod želi mir i slobodu, da voli Srbiju i Srpsku i ima volju da ih jača i brani.

“Siguran sam da će Srbi naći snagu za državno ujedinjenje u ovom stoljeću. Mi volimo Srbiju, doživljavamo je svojom zemljom, mi vidimo Republiku Srpsku i Srbiju kao jedinstven prostor i vjerujem da na to imamo pravo”, kazao je Dodik./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x