Published On: Čet, svi 18th, 2017

DODIK: Mi smo u zatvoru, u toru koji se zove Bosna i Hercegovina

U Vladi Republike Srpske do izbora 2018. godine sigurna je samo premijerka RS, rekao je za N1 predsjednik RS Milorad Dodik, ne isključujući mogućnost promjene nekih ministara.

Kaže da neće biti discipliniranja DNS-a zbog glasovanja o Ljubiji, te dodaje da inicijativa oporbe za izglasovavanje nepovjerenja Vladi neće proći jer navodi “oni ne mogu skupiti dovoljno ruku niti za dnevni red”.

”Priča oko Ljubije je ispolitizirana”, kaže Milorad Dodik dodajući da je partnerstvo Pavića, Đokića i Dodika trajno i neće biti promijenjeno.

No, sama Vlada bi mogla biti, barem jedan dio ministara.

”Bar što se tiče premijera da, ali mogući su odlasci ili dolasci nekih ljudi. Nisu isključeni, ali to nije tema danas, niti je na dnevnom redu danas”, kazao je Dodik, a potom je oštro kritizirao Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i lidera SDA.

“Bakir je prolupao i urušio institucije BIH”, rekao je Dodik na pitanje da prokomentira izjavu Bakira Izetbegovića o ponovnom pokretanju revizije presude protiv Srbije za genocid. Secesija nije na dnevnom redu, ali je Dodik ne isključuje.

”Sjedio sam s Putinom i on nije to tražio od mene. Laž je da Putin to traži, službeni ruski stav je daytonska BiH”, ispričao je Dodik i zaključio:

“Mi smo u zatvoru, u toru koji se zove Bosna i Hercegovina”, rekao je Dodik, dodajući da nema projekta u BiH koji je bio od koristi RS.