Published On: Pet, tra 30th, 2021

DODIK: Komšić izmišlja, sastanak s Borrellom je napustio kada sam rekao da nije biran glasovima Hrvata

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Željko Komšić ne propušta priliku da se osobno izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže.

– Tako je bilo i na sastanku s potpredsjednikom Europske komisije Josepom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvaćanju BiH, na što se on sada izvlači – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira Komšićevu izjavu da je napustio sastanak s Borrellom jer srpski član Predsjedništva negira “genocid”, državu, te priča o mirnom razlazu…

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on /Dodik/ rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

– Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu što treba raditi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za BiH. Njegovo ponašanje i s ovog sastanka govori da nikada nije bio kadar obnašati tu tuđu ali važnu  funkciju, da nikada nije trebalo biti tu gdje jeste i to je nešto o čemu trebaju misliti Bošnjaci koji su ga tu i doveli jer sada njima izravno šteti, zakključio je Dodik.

Europa je izgleda shvatila.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>