Published On: Sub, srp 31st, 2021

Dodik: “Kakve veze ima visoki predstavnik s Izbornim zakonom? To su gluposti”


“Ono što Schmidt ovdje promovira kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvaćanje takvog lika. Vidim da se Christian Schmidt rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Schmidt najavljuje, to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti”, istakao je Dodik u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” koji će biti objavljen sutra.

Dodik je upitao kakve veze ima visoki predstavnika s pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

“To su gluposti, čak ni Paddy Ashdown nije ulazio u to, pa sad dolazi Schmidt da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Schmidt nema nikakve veze sa europskim putem BiH. Europski put je uvijek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignoriraju ozbiljne napretke ovdje koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji”, naglasio je Dodik.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x