Published On: Ned, srp 28th, 2013

Dodik: Kada Bosić bude imenovao ministre, neka ih i smjenjuje!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je policija u Banja Luci jučer obavljala zakonito svoj posao i da, ako o nekome treba da govori lider SDS-a Mladen Bosić, onda je to policajac kojem je, kako je rekao, Željko Vulić polomio noge.

Dodik je, komentirajući stav predsjednika SDS-a Mladena Bosića, da ministar unutarnjih poslova RS Radislav Jovičić treba da podnese ostavku zbog, kako je naveo, korištenja brutalne i neprimjerene policijske sile protiv obitelji Vulić, u izjavi novinarima u Laktašima rekao da Bosić “pokušava da svaki slučaj iskoristi da bi napravio smutnju”.

– Kada Bosić bude imenovao ministra, neka ga i smjenjuje – rekao je Dodik.

Iznio je i tvrdnje da Vulićima “dirigiraju” neki opozicijski političari.

Vulićima dirigiraju neke opozicijske stranke, poput zastupnika PDP-a Branislava Borenovića i drugih. Nitko nije dirao imovinu Vulića. Riječ je o gradskom građevinskom zemljištu i u pitanju je čista politizacija slučaja – ustvrdio je.

Izrazio je žaljenje što obitelj Vulić, kako navodi, nije našla način da sa službenim institucijama Grada Banje Luke postigne dogovor i što je dozvolila da bude „izmanipulirana“.

Ustvrdio je i da su određeni mediji na ovom pitanju pokušali da stvori sliku šire politike ugrožavanja ljudi.

– Ovaj proces traje neopravdano dugo samo zato što su gradska uprava i nadležne institucije htjele sa Vulićima da nađu zajednički dogovor – tvrdi Dodik.

Policija je jučer privela Željka Vulića, nakon što je sa sinovima branio prilaz svom imanju od velikog broja policije koja je intervenirala po zahtjevu gradskih vlasti.

Vulić je danas prebačen u Kliniku za psihijatriju.

U intervenciji policije kod Vulića ozlijeđen je i zapovjednik Jedinice za podršku CJB Banja Luka Slaviša Trifković, kojem je, po riječima dežurnog liječnika Vladana Tomanića, oprirana noga i za sada oporavak protiče bez problema.

Entitetski predsjednik je danas komentirajući događanja u vezi sa ekshumacijom srpskih žrtava na deponiji u sarajevskom naselju Buća Potok, ustvrdio i da je “sasvim jasno da tu postoje spekulacije”.

FENA

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare