Published On: Pon, stu 1st, 2021

Dodik: Ja ne razbijam, već spašavam Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istaknuo je da on ne razbija, nego “spašava ustavnu BiH”.

Dodik je rekao da će entitet Republika Srpska “zakonom suspendirati 140 nametnutih rješenja” i to u roku od dva, tri ili četiri mjeseca da ne bi nastale pravne praznine, dok RS ne osigura potrebnu legislativu.

On je naglasio da bi u državi svima život bio bolji da Republici Srpskoj nisu otimana prava. “Pravili su eksperiment, iluziju, zato smo tu gdje jesmo, zaglavljeni”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, da je postojao čist račun, iskren razgovor, bavili bi se životom, radili konkretne poslove i svima bi bilo bolje, pa i “onima koji podmeću providnu bajku” da do boljeg života vodi funkcionalna Bosna i Hercegovina.

U intervjuu za sutrašnje izdanje “Politike” Milorad Dodik je rekao da se iz BiH već 30 godina šalje jedino poruka nestabilnosti, umjesto da se svi drže Ustava i da svako radi u skladu sa svojim ingerencijama.

Povodom izvještaja visokog predstavnika Christiana Schmidta pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je rekao da je to još jedan apsurd u kojem izvještaj podnesi “neizabrani diplomat”.

“To govori da je svijet u neredu. Mi nećemo srediti svijet, možemo samo izvući zaključke i da se sagnemo ispod radara, ali da ne dozvolimo da pored nas prođu prilike i da nas zaplaše na osnovu ‘slave’ stečene na ranijoj strogoći”, rekao je Dodik, prenosi Srna.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee.
Bruce Lee.
1 godina prije

Jedinstvena cijelovita Bosna i Hercegovina al’ pod uvjetom da ispare islamski unitaristi (moroni) ,neizvagani hajvan.

Jurica
Jurica
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee.
1 godina prije

Ili ostanu u 23%!

Jurica
Jurica
1 godina prije

Dodo ti si spasioc. Ti i Čovke!

SafetPsychoSaray
SafetPsychoSaray
1 godina prije

🤣🤣🤣🍺🍿

Jurica
Jurica
1 godina prije

Šta imaš spasavati Bosnu. Nje već odavno nema. Ima samo HB, srpska I Trokutistan.