DODIK: Izetbegović se lažno predstavlja, on ne smije govoriti u ime cijele BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni kako se bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović konstantno lažno predstavlja, pokušavajući da svoj glas predstavi kao glas BiH.

“On zaista ima pravo na glas, ali samo u ime Bošnjaka. Podsjećam ga da bez glasova Srba i Hrvata nema usuglašenog stava BiH, pa i te izjave u vezi sa proglašenjem suvereniteta na području Neuma, koje dolaze iz SDA, treba promatrati kao pucanj u prazno”, poručio je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska ne želi osporavati pravo Hrvatskoj da gradi most na svojoj teritoriji, ali od Hrvatske isto tako očekuje intenzivniji angažman na otpočinjanju radova na mostu na Savi, za koji su više puta pokazali javni interes, ali nisu išli dalje od toga.

Ministar civilnih poslova u Vijeću ministara Adil Osmanović uputio je jučer pismo ministru mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegu Butkoviću u kojem ga obavještava da će Ministarstvo civilnih poslova predložiti jednostrano proglašenje suvereniteta BiH u tom dijelu Jadrana ukoliko Hrvatska nastavi aktivnosti na gradnji Pelješkog mosta.

Inače, Osmanović nema nikakve nadležnosti govoriti o tom pitanju, a posebno ne u ime cijele BiH. Riječ je o još jednom u nizu primjera privatizacije institucija od strane bošnjačkih političara.

more recommended stories