Published On: Čet, pro 7th, 2017

DODIK: Izetbegović pokazao kakva je BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je u izjavi Srni da je današnjim ponašanjem tijekom službene posjete Srbiji bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pokazao koliko je BiH u potpunoj dezorganizaciji i dokazao da je netko tko opstruira svaki mogući dogovor.

“Čudim se da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mogao i pomisliti da može imati neke dogovore sa Predsjedništvom u kome se nalazi Izetbegović, koji je poznat po tome što opstruira bilo kakav mogući dogovor sa BiH”, rekao je Dodik zamoljen da prokomentira reakciju Izetbegovića kada je u tijeku zajedničke konferenciji za novinare u Beogradu s predsjednikom Srbije demantirao navode o odnosu BiH prema pitanju Kosova koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Izetbegović javno pokazao ružno lice loših odnosa u Predsjedništvu BiH, te dodao da je jasno da BiH ne može i neće priznati samoproglašeno Kosovo i da je apsolutno principijelan bio stav koji je, kako se moglo čuti, dogovoren na sastanku, a koji je Izetbegović pokušao demontirati.

“Tu je samo novo što nije sačekao da se vrati u Sarajevo pa sve razvaljuje, nego je sada to uradio na licu mjesta, očigledno nestrpljiv i neodgovoran, kakav i inače jeste”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je takvo ponašanje Bakira Izetbegovića jednako ponašanju njegovog oca i nekadašnjeg muslimanskog ratnog lidera Alije Izetbegovića.

“Bakir Izetbegović je rekao da nastavlja politiku svog oca, a ona je napisana u ‘Islamskoj deklaraciji’, tako da tu ništa nije nejasno”, zaključio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je tijekom zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantirao navode koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić rekao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se vanjska politika BiH neće kreirati u Beogradu./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x