DODIK: Izetbegović i SDA najveća prijetnja miru i stabilnosti

“Izetbegović više voli neka radikalnija odredišta i zato imamo puno pravo sumnjati da je svjesno opstruirao put BiH ka EU”, naglasio je Dodik.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je kako su Bakir Izetbegović i SDA najveća prijetnja miru i stabilnosti kako BiH tako i regije.

“Atentat na premijera Srbije u Potočarima, na mjestu koje je osiguravala tvrtka Izetbegovićevog suradnika, slika je mira i stabilnosti koju Izetbegović danas patetično brani. Nijedan referendum u Republici Srpskoj, pa ni ovaj o kojem je jučer donijela odluku Narodna supština Republike Srpske, ne može i neće destabilizirati prilike na način na koji je to uradila Izetbegovićeva politika u Potočarima bez referenduma”, rekao je Dodik upitan da prokomentira Izetbegovićevu tvrdnju da referendum o radu Suda i Tužiteljstva BiH predstavlja “najopasniji čin razaranja Daytonskog sporazuma od njegovog potpisivanja”.

Dodik je pojasnio kako je referendum demokratsko sredstvo i da je to način da narod Srpske kaže svoj stav, a Izetbegovićevi komentari ne mogu i neće promijeniti tu činjenicu, javlja Srna.

On je podsjetio da su provođenje presude “Sejdić-Finci” i usvajanje mehanizma koordinacije zaustavili upravo SDA i Bakir Izetbegović, pa se on “s pravom može nazvati najvećim kočničarom BiH na europskom putu”.

“Izetbegović više voli neka radikalnija odredišta i zato imamo puno pravo sumnjati da je svjesno opstruirao put BiH ka EU”, naglasio je Dodik.

Što se tiče Suda i Tužiteljstva BiH, koji su već godinama pod političkom kontrolom SDA, kaže on, potpuno je jasno odakle strah “Izetbegovića mlađeg da bi nakon godina tortura koje je provodio preko tih institucija mogao ostati bez tako važnih poluga vlasti”.

“Lažni demokrat i lažni mirotvorac, koji odnose sa susjednom državom uvjetuje puštanjem na slobodu ratnog zločinca kakav je Naser Orić, posljednji je pozvan da drži slovo o miru ili stabilnosti”, istakao je Dodik.

On je naveo kako Izetbegovićeve komentare na račun prilika u Republici Srskoj “doživaljava kao miješanje u unutarnja pitanja Republike Srpske na koje ni Izetbegović ni SDA ne mogu i ne trebaju utjecati”.

“U Republici Srpskoj nema dinastičkog vladanja, na vlasti nije član dinastije, već voljom građana birani predsjednik i voljom građana birana vlada”, poručio je Milorad Dodik.

Dnevnik.ba

more recommended stories