Published On: Pet, stu 26th, 2021

DODIK: Izetbegović bi mogao zapisivati sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

Srpski član Predsjedništva BiH izjavio je Srni da ukoliko OHR ili oni koji ”zapovijedaju tom odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Inzko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inzkov zakon”.

Upitan da prokomentira izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inzkov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, te da je “Dodik sad došao na to što je on predlagao prije mjesec dana”, srpski član Predsjedništva odgovorio je da bi Izetbegović mogao zapisivati sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

“Izetbegovićevo spominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Dinja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo što je bilo, civiliziran svijet zna što je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom tjerati da uvaže naše žrtve”, naglasio je Dodik.

”Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati”, poručio je Dodik.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
8 mjeseci prije

bog ti da zdravlja i dug zivot junace

zoro
zoro
8 mjeseci prije

Cekicem u celo.

ZzzDeno
ZzzDeno
8 mjeseci prije

Bakir? Ma upiš, loš vic. Kako ga Aljo ovakvog sprca? Ko mu je mati?

Izmetbegović
Izmetbegović
8 mjeseci prije

Respekt gosp Dodik.