Published On: Sri, lip 19th, 2019

DODIK IVANCOVU: Hrvatima se onemogućava legitimno predstavljanje

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je danas tijekom razgovora s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim da je nedopustivo da se formiranje Vijeća ministara BiH uvjetuje pitanjima koja nisu dio tog procesa i da se jednom narodu onemogućava pravo na legitimno predstavljanje.

Među glavnim temama razgovora u Istočnom Sarajevu bila je i sjednica Vijeća za provođenje mira (PIC), nakon koje je objavljen kominike od kojeg se ogradila Ruska Federacija, priopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Dodik i Ivancov su razmijenili mišljenja i o ostalim aktualnim pitanjima u BiH i regiji.

Zanimljivo je da o ovom pitanju govore svi osim Komšića, iako se on nominalno naziva “hrvatskim članom predsjedništva”. Tako na pitanje EU dužnosnika o odnosima Hrvata i Bošnjaka u FBIH oni će od raznih lidera,  pa čak i Srba čuti kako Bošnjaci ne dopuštaju Hrvatima ustavno pravo na demokratsko predstavništvo, i svi će nešto reći osim “hrvatskog člana predsjedništva”.

Doista zašto Komšić ne radi svoj posao? I nije li to već dokaz da on krši Ustav? Jer kao “hrvatski član predsjedništva”  morao bi govoriti o nepravdi barem u Domu naroda FBIH. No on ne ispunjava svoju ustavnu dužnost. I nitko ne podiže tužbu protiv njega. Znate postoji ono kazneno djelo nesavjesnog obavljanja posla.