Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i veleposlanik Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov suglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da je neophodno što prije formirati Vijeće ministara BiH i legitimno predstavljanje na razini BiH. Na današnjem sastanku u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sugovornici su ukazali da je za dobrobit […]

" />
Published On: Pon, ruj 30th, 2019

DODIK IVANCOV: Što prije formirati Vijeće ministara i osigurati legitimno predstavljanje na razini BiH

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i veleposlanik Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov suglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da je neophodno što prije formirati Vijeće ministara BiH i legitimno predstavljanje na razini BiH.

Na današnjem sastanku u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sugovornici su ukazali da je za dobrobit BiH i njenih naroda neophodno da prestanu opstrukcije i razna uvjetovanja, te da počne proces formiranja vlasti kako bi se krenulo u brojne reforme čija realizacija bi omogućila bolji standard i bolji život u BiH.

Veleposlanik Ivancov je istaknuo da je ozbiljan problem i zabrinjavajuće to da skoro godinu dana od izbora nisu provedeni izborni rezultati, odnosno da nije formirana vlast u skladu s izbornom voljom birača.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je naglasio da se samo dogovorom i dijalogom političkih subjekata u BiH može omogućiti funkcioniranje BiH kao državne zajednice dva entiteta i tri konstitutivna naroda, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodik je zahvalio veleposlaniku Ivancovu i Ruskoj Federaciji na razumijevanju i činjenici da je Rusija jedna od rijetkih zemalja koja se ne miješa u unutarnje stvari u BiH i ne nameće rješenja, što je svih ovih godina pokazala i danas pokazuje u praksi, stoji na kraju priopćenja./HMS/