Published On: Sub, pro 4th, 2021

DODIK: Ispitat ćemo tko je Schmidtu osigurao policijsku zaštitu u RS, ne odustajemo od tužbe protiv njega za lažno predstavljanje

Republika Srpska neće odustati od najave da tuži Christiana Schmidta u Njemačkoj, njegovoj zemlji, što se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, naglasio je Milorad Dodik, sprski član Predsjedništva BiH, prenosi RTRS.

– To neće prestati dok ne nađemo tu mogućnost. Schhmidt lažnim predstavljanjem, koje je krivično djelo svugdje, opterećuje cijeli politički sustav u BiH i počinio je niz drugih kaznenih djela – kaže Dodik.

 

Dodik je ponovio da je za Republiku Srpsku Schmidt obični građanin Njemačke i da nema nikakve političke uloge u BiH.

– Mislim da je situacija u BiH dovedena do apsurda za koji ne znam da može biti veći – imamo čovjeka koji se predstavlja visokim predstavnikom iako ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti Un, i nastavlja glumiti visokog predstavnika – rekao je Dodik.

Osvrćući se na špekulacije za pratnju koju je Scchmidt dobio boraveći u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da to nije trebalo, ali da će se ispitati tko je pogriješio.

– Schmidt nema status visokog predstavnika i nema mjere zaštite kakve je ranije ovdje imao visoki predstavnik – naveo je Dodik./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
iron
iron
1 godina prije

hihihihihihihihihhi,ministar sigurnosti iz snsd-a xaxaxa

Boss
Boss
1 godina prije

Seki ce da ispituje 🙂