Published On: Sri, lis 12th, 2016

Dodik ipak dolazi u Sarajevo, ali u blindiranom vozilu


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavit će se do kraja tjedna u Tužiteljstvu BiH kako bi dao izjavu u vezi organiziranja referenduma u Srpskoj, saznaje BN televizija iz izvora u Tužiteljstvu BiH.
Naš izvor tvrdi da će Dodik u Tužiteljstvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je, putem odvjetnika koji su vodili pregovore, inzistirao ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog sigurnosnih razloga, odnosno straha da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.
Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužiteljstvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu ‘Stanari”.
Izvor BN televizije tvrdi da je Tužiteljstvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine milijuna maraka, poklonjeno Rudniku i Termo-elektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.
Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost 0 maraka iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom.
Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>