Published On: Pet, stu 9th, 2012

Dodik: Inzko je glavni krivac za stanje u BiH, jer je on formalizirao političko nasilje u F BiH

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, glavni je krivac za krizu u Federaciji BiH, izjavio je danas u Mostaru predsjednik RS i SNSD-a, i Milorad Dodik nakon razgovora s liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

Dodik i Čović su se suglasili da Inzko mora povući svoje sporne odluke o poništavanju odluka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH čime je omogućeno, kako su naveli, nasilno formiranje federalne vlade.

“Ako se BiH ne riješi stranog tutorstva, ono će, ukoliko bude nastavljeno, uništiti BiH. Visoki predstavnik piše izviješće Vijeću sigurnosti UN-a u kojem ne spominje svoje katastrofalne greške, poput ukidanja odluke SIP-a kojom je formalizirao političko nasilje u Federaciji BiH, kada je suspendirao odluku SIP-a da je vlast u tom entitetu uspostavljena nezakonito. Oni su u suspenziji naveli da se o tome treba očitovati ustavnui sud, a oni upravljaju i Ustavnim sudom F BiH i Ustavnim sudom BiH.

Visoki predstavnik, a ne bošnjačke stranke je glavni krivac za sadašnje stanje u BiH
OHR je stvorio i zavrzlamu oko Mostara, kazao je Dodik, dodavši kako RS više neće poštovati odluke visokog predstavnika.(R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare