Published On: Ned, lis 1st, 2017

Dodik i Vučić otvaraju dionicu autoputa Banja Luka-Doboj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će nazočiti otvaranju dionice autoputa “9. sijačanj”, od Mahovljana do Drugovića, dugoj oko 10 kilometara.

Iz poduzeća “Autoputevi RS” su istakli da se tim Mahovljanska petlja, koja se nalazi na ukrštanju dva autoputa, ponovo stavlja u svoju osnovnu funkciju.

Centar za održavanje i kontrolu prometa i naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banja Luka – Prnjavor.

Iz spomenutog javnog poduzeća u istakli da je odlučeno da se novoizgrađenih oko 10 kilometara autoputa pusti u promet i prije završetka kompletne dionice od Banja Luke do Prnjavora, kako bi se prije zimskih uvjeta vozačima omogućilo izbjegavanje puta preko oštrih krivina i dugih uspona Tutnjevca, na kojima su učestale prometne nesreće.

Kompletna dionica od Banja Luke do Prnjavora, nakon izgradnje, bit će duga oko 35 kilometara.

Prošle godine u promet je puštena prva trasa autoputa “9. sijačanj” od Doboja do Prnjavora, u dužini od oko 36 kilometara.

Ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosila je 180 milijuna eura, a od Prnjavora do Mahovljana 158 milijuna eura.

Naredne godine, kako je najavljivano, trebao bi biti završen kompletan autoput Banja Luka-Doboj./Fena/