Published On: Čet, pro 20th, 2012

Dodik i SNSD nemaju problem s koalicijom "1. mart", nego s mirom u BiH

SARAJEVO – Očigledno je da su Milorad Dodik i SNSD prijetnja miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji, prokomentirao je za Agenciju FENA inicijator Koalicije “1 ožujka” Emir Suljagić izjavu izvršnog tajnika SNSD-a Rajka Vasića.
Pojašnjava da u to nema nikakve sumnje jer je njihov odgovor na ustavnu, zakonitu, demokratsku i nenasilnu građansku inicijativu prizivanje nasilja i prijetnja ratom.
Vasić u jučerašnjoj izjavi naziva Suljagića “plaćeničkim mračnjaka” te dodaje da je osnivanje Koalicije početak zakonodavne, nedemokratske i antidejtonske anarhije u BiH “.
Vasić je također kazao da djelovanje na registraciji birača na prijeratnim adresama stanovanja Građanske inicijative “1 ožujak” “može biti početak opasne međunacionalne destrukcije koja će zahvatiti cijeli Balkan, a koja može završiti ratom mnogo težim nego što su bili građanski, međuvjerski i međunacionalni ratovi pred kraj prošlog stoljeća “.
– Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks 7. jasno daju dva fundamentalna prava, pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu izbora prebivališta. Tako da Dodik i SNSD nemaju problem s koalicijom “1 ožujka”, nego s mirom u BiH – zaključio je Suljagić.
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković je na upit Agencije FENA da prokomentira Vasićev izjavu rekao da on ne prati njegove istupe u javnosti.
– To je čovjek koji je patološki bolestan. On nije u realnosti u kojoj mi živimo i ne pratim njegove komentare i izjave – kratko je odgovorio Duraković.
U Koaliciju “1 ožujka” pristupilo je tridesetak organizacija civilnog društva radi registracije 80.000 do 100.000 birača za opće izbore 2014. godine u RS-u.
“Zovemo se 1 ožujka zato što želimo da ljudi glasuju tamo gdje su posljednji put glasali prije rata u BiH. Zato što želimo pokazati da smo našli nenasilan način da se borimo protiv tekovina i naslijeđa nasilja”, kazao je 18. prosinca prilikom potpisivanja Sporazuma o pristupanju Koaliciji “Prvi ožujka” Emir Suljagić, inicijator i osnivač Koalicije.

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare