Published On: Uto, sij 8th, 2013

Dodik: I mogući izlazak SDS-a iz vlasti na državnoj razini neće destabilizirati RS, već BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik smatra da i kada bi došlo do mogućeg prekida suradnje SNSD-a i SDS-a na razini BiH ili eventualnog izlaska SDS-a iz vladajuće strukture to neće destabilizirati RS.
Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da ima i raznih špekulacija, među kojima i to da bi SDS mogao da izađe iz vlasti na razini BiH, ali, tvrdi, to bi prije destabiliziralo BiH, a ne RS.
Ipak, dodao je, sve te verzije su čisto hipotetičke, što znači da ne mora sve tako i biti.
Očekuje da će se narednih dana razgovarati o ostvarivanju platforme o zajedničkom djelovanju SDS-a i SNSD-a na razini BiH.
Dodik tvrdi da nema destabilizacije RS-a, da je ona stabilna te da funkcioniraju njena vlada i skupština.
– Republika Srpska svoju 21. godišnjicu postojanja dočekuje u stabilnim političkim uvjetima, s određenim ekonomskim i socijalnim izazovima, što je predmet stalnog zanimanja i rješavanja njenih organa, kategoričan je entitetski predsjednik.
Tvrdi da je RS osigurala potpuno uvažavanje svoje daytonske pozicije u stalnom radu bh. organa. Tvrdi da RS nastavlja da traje i da je neupitno njeno postojanje te će sa svojim svim ovlastima dočekati još svojih godišnjica.
Dodik je ovo rekao nakon što su on i drugi dužnosnici RS-a danas položili vijence na spomenik palim borcima ovog i Drugog svjetskog rata, u sklopu obilježavanja Dana RS-a, 9. siječnja.