Published On: Sri, pro 5th, 2018

Dodik i Džaferović danas s ambasadorima PIC-a i Palmerom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primit će delegaciju Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira.

Sastanak je planiran danas s početkom u 10 sati.

Članovi Predsjedništva BiH primit će danas i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthewa Palmera. Ovaj sastanak planiran je za 15.30 sati.

Podsjetimo, politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) počeli su jučer u Sarajevu dvodnevno zasjedanje na kojem razmotraju trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i izazove s kojima se BIH suočava.

S druge strane Palmer je jučer poručio da će SAD predano raditi sa svim članovima državnog Predsjedništva uključujući i Dodika.

– On i dalje ostaje pod sankcijama SAD-a jer to što je postao član Predsjedništva BiH nije jedan od kriterija za uklanjanje sankcija. Dodik zna šta se od njega očekuje kako bi sankcije bile uklonjene i željeli bismo vidjeti da on ide tim putem – poručio je Palmer.

Interesantno, osim ova dva sastanka koja će biti održana u zgradi Predsjedništva BIH u Sarajevu, Dodik će tijekom dana u oproštajni posjet primiti ambasadoricu Kine u svom kabinetu u Istočnom Sarajevu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare