Published On: Thu, Nov 30th, 2017

Dodik: Haški sud posijao je novo sjeme razdora! Herceg Bosna je morala opstati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pridružio se komentarima o ishodu suđenja šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Konstatirajući kako je to dokaz da Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nije doprinio utvrđivanju istine i pravdi i kako će nakon njegova zatvaranja ostati četiri istine o ratnim zbivanjima – srpska, hrvatska, bošnjačka i “haaška”.

“Izravni prijenos samoubojstva (Slobodana Praljka) jučer u sudnici Haškog suda najbolje opisuje karakter, ozbiljnost i namjere tog suda. Možda je to i najstrašnija ilustracija funkcioniranja te pravosudne institucije koja je posijala novo sjeme razdora u BiH i sve nas zajedno dodatno udaljila od pomirenja”, kazao je Dodik za novinsku agenciju RS.

Ponudio je i “originalno” viđenje uzroka optužnice i presude koja je izrečena Jadranku Prliću i ostaloj petorici. “Sve je to”, smatra Dodik, “rezultat činjenice da je političko vodstvo Hrvata u BiH od 1991. godine “previše kombiniralo” pa je propuštena prilika za održanje Herceg-Bosne, a da je ona opstala ne bi bilo ni suđenja.”