Published On: Ned, stu 11th, 2018

Dodik: Europa nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da Europa u proteklih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi. “Srbi su dali nesumnjiv doprinos novoj Europi. Ta Europa za ovih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi”, rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

Predsjednik Srpske je rekao da je vojnom vježbom “Vek pobednika 1918-2018”, koja je danas održana u Srbiji, obilježeno 100 godina od pobjede u Velikom ratu u kome su Srbi masovno stradali i izgubili više od 30 posto stanovništva. Ocijenio je da je ova velika vojna vježba bila u funkciji očuvanja mira i pokazivanja sposobnosti da se taj mir očuva.

“Vježba je bila impozantna, uz sudjelovanje različitih rodova vojske, te veoma kompleksna, jer se izvodila sa municijom i raketama, tako da nosim veliku impresiju o svemu tome”, rekao je Dodik. Predsjednik Srpske je poručio da Srbija treba očuvati mir, a Srbima van matice treba da se pokaže da Srbija ima sposobnost da brani mir.

Vojnoj vježbi na Pešterunazočila je i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.