Published On: Pet, lis 9th, 2020

Dodik: Dosta iluzija, i kod njih su lopovi

Istaknuo je kako je kongresmen iz SAD, koji predlaže rezoluciju o BiH, ”plaćeni bošnjački lobista, što je poznato”.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas u Bruxellesu reći da je intervencionizam međunarodne zajednice doveo BiH do nemogućnosti.

“To ću reći svima sa kojima budem razgovarao. BiH je zarobljena iluzijom koju su posijali međunarodna zajednica i Bošnjaci. BiH ne može doći do realnog političkog života u kojem postoje tri konstitutivna naroda koji se trebaju dogovarati konsenzusom, nego se stalno pokušava pribjeći nekom nametanju”, rekao je Dodik za ATV.

Istaknuo je kako je kongresmen iz SAD, koji predlaže rezoluciju o BiH, ”plaćeni bošnjački lobista, što je poznato”.

“Što rezolucija znači za mene? Mogu ih donositi koliko hoće. Ovdje nije bila agresija kao što navode u rezoluciji. Po čemu smo mi agresori ovdje gdje smo rođeni? Agresije nije bilo i ponovit ću da u Sarajevo idem zato što moram u ime Republike Srpske. Ovaj grad je potpuno muslimanski, kao i što je Banja Luka naša i dajte da prestanemo više stvarati iluziju”, naglasio je Dodik.

Ponovio je kako mu je primarni cilj Republika Srpska i da ide u Sarajevo da spriječi štetu koja bi mogla biti nanesena Srpskoj i srpskom narodu.

“Mi radimo dobro u Republici Srpskoj. Od Banja Luke, Doboja, Bijeljine do Istočnog Sarajeva gdje ćemo narednih dana otvoriti trg. Time volim da se bavim, odnosno da unapređujemo naše društvo”, rekao je, između ostalog, Dodik.