DODIK: Doći ću na sastanak u Mostar samo ako tema bude Lagumdžija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da neće sudjelovati ni na kakvom sastanku lidera šest političkih partija u BiH, osim ako tema ne bude neustavno djelovanje ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

“Nisam još dobio nikakav poziv, niti ću nakon svega sudjelovati na sastancima šestorke. Republika Srpska neće preći preko neustavnog djelovanja Lagumdžije”, rekao je  za RTRS  Dodik, koji je i predsjednik RS.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo LJubić vodi konsultacije s liderima političkih stranaka o sljedećem redovnom okupljanju i ukoliko to bude svima odgovaralo, taj sastanak bi mogao biti održan između 22. i 25. kolovoza u Mostaru, izjavio je ranije  Srni glasnogovornik HDZ-a 1990 Veso Vegar.

On je potvrdio da će glavne teme sastanka biti provođenje odluke u slučaju “Sejdić i Finci”, kao i realizacija dogovora iz briselske Mape puta.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je ranije  Srni da ne postoje uvjeti da sastanak lidera šest vodećih političkih stranaka u BiH bude održan oko 20. kolovoza, jer će lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u tom razdoblju boraviti u SAD.

Za sada se sastanku odazvao samo predsjednik SDA Sulejman Tihić.