Published On: Pon, pro 26th, 2016

DODIK: Dobio sam poziv od Trumpa. SAD ambasada nek me sada zaustavi. Inzko je više kurtizana nego ozbiljan faktor u BIH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik negirao je da je platio 10.000 dolara da bi sudjelovao svečanosti polaganja prisege novog američkog predsjednika Donalda Trumpa i dodao da je dobio poziv od svojih prijatelja koji su bili u Trampovom izbornom stožeru.
Milorad Dodik je za Večernje novosti rekao da je dobio poziv da sudjelvoanje na svečanosti polaganja prisege novog američkog predsjednika i dodao da ga akreditacije čekaju u Washingtonu.
“Imam mjesto u sedmom redu. Pozvan sam i da sudjelujem na Predsjedničkom balu, na kome će biti Donald Trump. Ako mi odlazeća washingtonska administracija ne ospori vizu, bit ću na inauguraciji”, rekao je Dodik.
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ranije je izjavio da Dodik nije dobio nikakakav službeni poziv američke administracije da sudjeluje  inauguraciji novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa i dodao da je ta vijest plasirana jer su “brojni radnici i drugi proračunski korisnici nedavno prosvjedovali protiv vlade zbog smanjenja plaća “.
Dodik je rekao da je poziv dobio od ljudi koji su bili u Trumpovom izbornom stožeru i koji su sada u njegovom najužem krugu, a koji imaju pravo pozvati koga hoće.
“Ako netko misli da to može platiti, neka uradi to … Ako dobijem vizu, idem, ako ne, pričekat ću da nova administracija službeno preuzme dužnost i onda očekujem da se uklone sve prepreke za moj put u Ameriku”, rekao je Dodik.
Komentirajući izjave Visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da se Srbi nepotrebno raduju pobjedi Trumpa jer njegova žena Melanija, porijeklom Slovenka, “pamti JNA” i tko “je napao BiH”, Dodik je rekao da je taj čovjek “showman” u funkciji muslimanske politike.
“On će učiniti sve da se dodvori muslimanima jer će inače morati ode i napusti mjesečnu plaću od 25.000 eura. Inzko iznosi patološke laži, od Vijeća sigurnosti do medija. Što se nas tiče, on je više kurtizana nego ozbiljan faktor u BiH” , rekao je Dodik.