Published On: Čet, sij 28th, 2021

DODIK: COVAX nas je prevario, nabavit ćemo iz Rusije 100 00 doza cjepiva protiv korone

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kako će od Rusije stići oko 100.000 doza cjepiva, a da smo prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci preko COVAX-a-

“Mi smo doslovno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci preko COVAX-a. Sada vidimo da EU namjerava ili se pokušava priopćiti javnosti kako će zatvoriti isporuke dok ne završi svoje potrebe. Vidjet ćemo kako će se to odvijati. Razvijamo sa Srbijom dogovor oko toga. Idućih dana ćemo morati ponovo razgovarati na temu kako se kretati kroz taj problem”, rekao je Dodik i dodao kako je Republika Srpska od strane zajedničke koordinacije za nabavu platila šest milijuna eura, a od toga ništa nije dobila.

Postoji veliki broj narudžbi za rusko cjepivo, ali Dodik kaže kako pokušava u idućim danima dobiti određen broj cjepiva.

“Posljednja jamstva koje smo dobili, a koja moramo uvjetno prihvatiti kažu kako ćemo imati oko 100.000 cjepiva od Rusije, nabavit ćemo cjepiva i od Kine i konačno će proraditi ovaj zajednički projekat, tako da će Republika Srpska ući u proces cijepljenja”, rekao je Dodik, prenosi ATV.