Published On: Pet, ožu. 3rd, 2017

Dodik će prihvatiti Inzkovu ponudu da zamijene mjesečne plaće?

SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Moskvi gdje se sastao s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim. Dodik je u izjavi za agenciju TASS kazao rekao da visoki predstavnik ni u BiH, a ni u svojoj zemlji ne plaća porez.

“U suštini, on se čvrsto drži svoje visoke plaće koja mjesečno iznosi 24.000 eura, plus plaćeni troškovi”, rekao je Dodik.

On je naveo da visoki predstavnik ni u BiH, a ni u svojoj zemlji ne plaća porez, zbog čega je spreman stalno pisati negativne izvještaje, kako bi što duže zadržao svoj položaj, ali da on vjeruje da će tome uskro doći kraj.

“Plaću visokog predstavnika financira međunarodna zajednica, a ne predsjednik entiteta RS, i taj iznos je daleko manji od iznosa koji predsjednik Dodik stalno spominje. Podsjetili bismo na komentar visokog predstavnika na ovu temu: ‘Ponuda gospodinu Dodiku da se zamijenimo za ukupna mjesečna primanja i dalje stoji. Tako će konačno zadovoljiti svoju radoznalost, ali bojim se, bit će razočaran. Na kraju krajeva, čak i ako bih ja, kao visoki predstavnik, radio besplatno, ništa se ne bi promijenilo ‘, rekao je visoki predstavnik Valentin Inzko ”

“Ali, vratimo se realnosti: kada su u pitanju uvjeti za zatvaranje OHR-a, željeli bismo podsjetiti da je njih donijelo Vijeće za provedbu mira 2008. godine , kada je na poziciji visokog predstavnika bio Miroslav Lajčak i oni su svima dobro poznati kao agenda 5 + 2.

Ništa se od tada nije promijenilo, niti se tome što dodavalo. Podsjećamo Vas, međutim, da je drugi uvjet ‘pozitivna ocjena političke situacije zasnovana na punom poštivanju Daytonskog mirovnog sporazuma’. na bosanskohercegovačkim liderima je, uključujući i predsjednika Dodika, da te uvjete ispune. Svatko neispunjavanje samo produljuje mandat visokog predstavnika “, stoji u priopćenju.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer