Published On: Mon, Jul 20th, 2020

DODIK BRUTALNO ISKREN: “Ako u izvornom bošnjačkom identitetu postoji neka osobina, to je želja za dominacijom”

Dodik je ponovio da neke sitne koristi izvlače tek strani službenici koji stvaraju privid da potpuno neuspješnu zemlju održavaju uspešnom.

– Ne mogu te činjenice da se zamažu pričom o dalekim i neizvjesnim europskim integracijama. Državu integriraju ljudi, a oni su ovde vrlo dezintegrirani – rekao je Dodik.

On je ocenio da je činjenica da postoji Republika Srpska, koja i te kako može bez BiH, ali ne i obrnuto, te istakao kako će RS učestvovati u dogovorima o kretanju ka EU.

– Zapad ovde želi mir i da provodi neku svoju koncepciju, obračunavajući se sa onima koji nisu njihovi sledbenici, a podržavajući one koji to jesu. To onda zamotaju u priču o Europskoj uniji, pa nam pošalju 14 nesprovodivih zahtjeva – naglasio je Dodik.

Tri naroda ne žele ovakvu zemlju

Kada je reč o odnosima u BiH i prioritetima posle imenovanja, kojima je završeno uspostavljanje vlasti u skladu sa rezultatima izbora 2018. godine, Dodik je ponovio da sve to samo svjedoči o neuspjehu Bosne i Hercegovine i da je to zemlja koja se drži pod moranjem.

BIH ne žele ni muslimani. Oni sanjaju neku svoju BiH, kao da su dominantni gospodari Mostara ili Banjaluke, što unosi probleme. Ako u izvornom bošnjačkom identitetu postoji neka osobina, to je želja za dominacijom – istakao je Dodik.